Bewonersplatforms

De Kerkraadse bewonersplatforms zijn samengesteld uit vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke organisaties. deze zijn actief in de wijk, zoals: ouderenplatform, huurders en woningeigenaren, huurdersbelangenverenigingen, buurtverenigingen en andere verenigingen, stichtingen en commissies. Ook actiecomitees kunnen tijdelijk samenwerken met het bewonersplatform gedurende een bepaalde periode om hun zaak te kunnen bepleiten en meedenken over ontwikkelingen in hun buurt.

Wijkpreventie

Wijkpreventie is een vorm van burgerparticipatie waarbij bewoners zich organiseren om samen een bijdrage te leveren aan veiligheid en leefbaarheid in hun wijk c.q. buurt.
Dit doen ze door inzet van de buurtbewoners zelf in goede samenwerking met partners als Gemeente en Politie. Het wijkpreventieteam is opgezet vanuit eigen initiatief van de buurtbewoners en het Bewonersplatform Kerkrade-West.

Wandelen in Kerkrade

Wandelen in Kerkrade

De bouw van het Transferium (Station) aan de Industriestraat, het ontwikkelen van wandeltochten, fietstochten en het stimuleren van ondernemers- initiatieven moeten nieuwe kansen gaan bieden aan met name de jongere inwoners van Kerkrade. Enthousiaste bewoners zetten Kerkrade letterlijk op de kaart met een professionele reeks wandelgidsen.

Wijkpreventie

Westernieuws en d’r Kronkel - Wijkkranten voor Kerkrade-West en Kerkrade-Oost

De wijkkrant voor Kerkrade-West, het Westernieuws, informeert de bewoners van Kerkrade-West maandelijks met alle activiteiten die in de komende maand in hun wijk plaatsvinden. Naast de activiteiten van de grote dagattracties die gevestigd zijn in Kerkrade-West staan hier ook de openbare activiteiten in van de plaatselijke verenigingen. Als basis voor de samenstelling dient de activiteitenkalender van het Bewonersplatform Kerkrade-West.

Westernieuws

Cultuuravond West

Cultuuravond West wordt georganiseerd door het Bewonersplatform Kerkrade-West samen met de Vrije Akademie en het kunstenaarscollectief WerkplaatsK. Ook de gemeente Kerkrade draagt bij aan deze speciale avonden waarin u op een toegankelijke manier meer kennis op doet over kunst en cultuur. Met deze avonden willen zij laten zien hoe interessant kunst is en kan zijn.

Florence

Bewoners bedanken bewoners

Met de Bonus op Actie, de Egelzer Ingel en de Harry Vinders Award belonen bewonersplatforms niet alleen bewoners, die zich soms al tientallen jaren inzetten voor hun buurt, maar hoopt het ook anderen hiertoe te stimuleren. Het Bewonersplatform wordt graag getipt over mensen die voldoen aan de voorwaarde: vrijwillige en belangeloze inzet voor de buurt en zijn bewoners op welk terrein dan ook.

Logo_ei_75
kronkel
logo 1kerkrade